Ontbijt,  Snacks

Bananenbrood

Je kent het wel, de moment waarop je thuis enkel nog overrijpe bananen hebt liggen. Wel, vroeger gooide ik ze maar gewoon weg, tot ik op andere blogs zag wat je er allemaal mee kunt maken. Gedaan met voedselverspilling en hellooo lekker bananenbrood. Bananenbrood kan trouwens perfect als ontbijt of tussendoortje gebruikt worden.

Ingrediënten voor 1 brood:

  • 3 overrijpe bananen
  • 3 eieren
  • 100 g volkoren bloem
  • 75 g havermoutvlokken
  • 1 theelepel koek – en speculaaskruiden
  • Handje vol ongezouten noten (walnoten, hazelnoten, ..)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm je oven voor op 200°C
  2. Prak de bananen met een vork in een grote kom
  3. Voeg vervolgens de eieren toe en meng goed door elkaar.
  4. Voeg de bloem, havermoutvlokken, noten en koekkruiden toe.
  5. Ik deed er als extraatje ook nog appel (fijn gesneden) en cranberries bij
  6. Meng alles goed door elkaar. Schep het beslag in een ingevette cakevorm.
  7. Strooi eventueel nog wat gemalen kokosmeel over het beslag.
  8. 45 minuten in de oven tot hij mooi bruin is (en in tussentijd vol ongeduld wachten 🙂

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *