Ontbijt,  Snacks

Bananenbrood

Je kent het wel, de moment waarop je thuis enkel nog overrijpe bananen hebt liggen. Wel, vroeger gooide ik ze maar gewoon weg, tot ik op andere blogs zag wat je er allemaal mee kunt maken. Gedaan met voedselverspilling en hellooo lekker bananenbrood. Bananenbrood kan trouwens perfect als ontbijt of tussendoortje gebruikt worden.

Ingrediënten voor 1 brood:

  • 3 overrijpe bananen
  • 3 eieren
  • 100 g volkoren bloem
  • 75 g havermoutvlokken
  • 1 theelepel koek – en speculaaskruiden
  • Handje vol ongezouten noten (walnoten, hazelnoten, ..)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm je oven voor op 200°C
  2. Prak de bananen met een vork in een grote kom
  3. Voeg vervolgens de eieren toe en meng goed door elkaar.
  4. Voeg de bloem, havermoutvlokken, noten en koekkruiden toe.
  5. Ik deed er als extraatje ook nog appel (fijn gesneden) en cranberries bij
  6. Meng alles goed door elkaar. Schep het beslag in een ingevette cakevorm.
  7. Strooi eventueel nog wat gemalen kokosmeel over het beslag.
  8. 45 minuten in de oven tot hij mooi bruin is (en in tussentijd vol ongeduld wachten 🙂

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

4 Comments

    • Celien Rombouts

      Hey Fran,

      Als je het bananenbrood buiten de koelkast bewaart, bewaar het dan afgesloten in een boterhamdoos of folie en dan blijft ze 2 à 3 dagen zeker goed. Als je het broodje in de koelkast bewaart, blijft hij enkele dagen langer goed. Je kunt het bananenbrood ook in plakjes invriezen. Haal een uurtje van te voren uit de vriezer en je hebt steeds een gezond tussendoortje ter beschikking!

      Groetjes,
      Celien

  • Van Camp Patricia

    Hoi, vandaag de link naar jou doorgestuurd gekregen voor het recept van het lekkere bananen brood, wat super lekker is. Ik ga zeker nog receptjes van je uitproberen. Grtjes Patris

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *