Dinner,  Recepten

One-pot lasagne

Geen oven ter beschikking of gewoon minder tijd vandaag om uitgebreid te koken? Maak dan deze overheerlijke en supersimpele one-pot lasagne! 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 volkoren lasagnevellen
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 150 g tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 250 g champignons
  • 500 g kippengehakt
  • 150 g cottage cheese
  • Peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • 150 g geraspte kaas light

Bereiding:

  1. Versnipper de ui en pers de knoflook
  2. Verhit de olijfolie in een grote kookpot. Voeg de ui en knoflook toe en laat 2 minuten stoven
  3. Snijd de champignons in kwartjes en voeg toe aan de pot
  4. Snijd vervolgens de overige groenten in fijne stukken, voeg ze toe aan de pot en stoof deze ook een 10-tal min aan
  5. Vervolgens kan je ook het gehakt toevoegen, roer goed om de groenten.  Als het gehakt gaar is, kan je de tomatenpuree toevoegen, samen met voldoende peper en zout. Laat dit nog kort even aanstoven
  6. Schep goed om en voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
  7. Breek de lasagnevellen in 4 en voeg toe aan de pot. Schep goed om en zet een deksel op de kookpot
  8. Laat een 15-tal minuten garen op een zacht vuur, roer af en toe
  9. Van zodra de lasagnevellen gaar zijn, roer je de cottage cheese door de tomatensaus en kruid je nog wat af naar smaak
  10. Haal van het vuur en strooi de geraspte kaas bovenop het gerecht. Laat nog een 2-tal minuten rusten en serveer!

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij en Boost dan niet te taggen @healthyhabits.celien en @getyourboost of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien en #getyourboost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *