Dinner,  Lunch

Pasta pesto in een gezond jasje

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Volkoren pasta
  • Mozarella light
  • Halve broccoli
  • 2 trossen tomaatjes (ik gebruikte die van Stoffels Tomaten – echt smaakbommetjes)
  • Kruiden: ik gebruikte oregano, peper & zout voor de tomaatjes
  • Olijfolie

Voor de zelfgemaakte pesto:

  • 2 handjesvol spinazie (50 gram)
  • 1 handjevol basilicumblaadjes (25 gram)
    -20 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 teentje look
  • 50ml olijfolie extra vierge

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Zet een pan met water op het vuur en laat opwarmen tot het kookpunt.
  3. Voeg de volkoren pasta toe
  4. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel voorzichtig met een beetje olijfolie, oregano, peper & zout. Eventueel kan je ook andere kruiden naar smaak toevoegen. Laat gedurende 10 minuutjes garen in de oven.
  5. Maak de zelfgemaakte pesto:
  6. Plet de teentjes knoflook met een lookpers en doe samen met alle andere ingrediënten buiten de olie in een keukenmachine, blender of in een kom met een staafmixer.
  7. Voeg de olie beetje bij beetje toe en kijk wanneer jij de consistentie goed genoeg vindt. Ik ging voor 50 ml. Proef de pesto en voeg een snuifje peper toe en eventueel wat zout moest het nodig zijn.
  8. Snijd de broccoli in kleine stukjes
  9. Wanneer de pasta klaar is, giet je hem af en voeg je de pesto, mozzarella light, broccoli en tomaatjes toe.
  10. Kruid bij naar smaak!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *