Lunch

Falafelballetjes met yoghurtdip

Ingrediënten falafel + dipsaus:

  • 400 gr (uitgelekte) kikkererwten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 tl komijnzaad (djintan)
  • 1 tl korianderzaad (ketoembar)
  • 1 tl chilipoeder of cayennepeper
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 el volkoren bloem
  • 3 el paneermeel
  • Verse peterselie
  • 2 el olijfolie
  • 200 ml griekse yoghurt 0% vet
  • 2 tenen knoflook
  • Handje verse munt
  • Sap van 1/4 citroen

Bereiding:

  1. Zorg dat de kikkererwten goed uitgelekt zijn en daarna droog gedept zijn met keukenpapier.
  2. Mix de kikkererwten met de rode ui, een flinke hand peterselie, de knoflook, 1 tl chilipoeder (of cayennepeper), 1 tl komijnzaad en 1 tl korianderzaad met een staafmixer tot een gladde massa.
  3. Mix hier vervolgens een pakje bakpoeder, de bloem en het paneermeel doorheen. Draai hier mooie balletjes
  4. Verhit een pan met 2 el olijfolie en bak de balletjes rondom goudbruin
  5. Maak ondertussen de yoghurtsaus door 200 ml Griekse yoghurt te mengen met 2 (of 3) ragfijn gesneden teentjes knoflook (of geperst), het sap van 1/4 citroen en een handje fijngehakte munt. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Omdat de falafelballetjes op zich geen volwaardige maaltijd zijn, combineerde ik het met naanbrood (hiervan staat het receptje al op mijn website, en extra groentjes zoals komkommer en rode kool).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *