Recepten,  Voorgerecht

Italiaans breekbrood

Snak jij ook zo naar vakantie? Maak dan dit Italiaans breekbrood en vertoef helemaal in de Italiaanse sferen op een vrijdagmidddag apéro! 🤗

Ingrediënten:

  • 230 g patentbloem
  • 45 g havermout
  • 70 g olijven 
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 2 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 60 ml water
  • 25 g parmezaan
  • 1 ei
  • Snufje peper en zout
  • Keukenmachine

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Doe de olijfolie, bloem, havermout, kruiden, tomatenpuree en parmezaan in de keukenmachine 
  3. Snij de olijven in ringetjes
  4. Voeg het ei en water toe aan het mengsel. Meng opnieuw zodat er een samenhangend deeg ontstaat. Voeg nu de olijven toe en meng zodat ze goed zijn verdeeld over het deeg
  5. Haal uit de keukenmachine en rol het deeg uit tot ongeveer 4-5 millimeter dik met een deegroller (of wijnfles) op een met bakpapier beklede bakplaat. Dit kun je het beste doen tussen bakpapier (aan de onder en bovenkant met wat bloem zodat het bakpapier niet blijft plakken aan het deeg)
  6. Bak het brood 30 minuten in de voorverwarmde oven en laat vervolgens even afkoelen
  7. Breek het brood en serveer met een lekkere dip

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *