Ontbijt,  Recepten

Havermoutpap met zomerfruit

Nu het weer wat warmer begint te worden en het zonnetje begint te schijnen, eet ik nog steeds enorm graag warme havermoutpap als ontbijt! Om dit winters ontbijtje wat meer “lente-proof” te maken, voegde ik een handje diepvries zomerfruit toe, heerlijk om de dag mee te starten!

Ingrediënten voor 1 kom:

  • 25 g havermout
  • 300 ml sojamelk
  • 150 g diepvries zomerfruit
  • 1 el kokosschaafsel 

Bereiding:

  1. Breng de sojamelk aan de kook. Roer de havermout erdoor en laat 2 min. op laag vuur koken. Voeg het zomerfruit toe en roer goed door de pap zodat het fruit kan ontdooien
  2. Haal van het vuur en laat 5 min. staan
  3. Doe de pap in een kom en serveer met het kokosschaafsel
  4. Te zuur voor jou? Voeg dan nog een lepeltje zoetstof (zoals sugarly van canderel) toe.

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *