Gebak & dessert

Carrotcake

Ingrediënten:

  • 100 g vloeibare boter (+ mini beetje extra om in te vetten)
  • 2 geraspte wortels
  • 75 g zoetstof (ik gebruikte zusto, maar je kan ook bijvoorbeeld Tagatesse gebruiken)
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 mespunt zout
  • 200 g volkoren tarwemeel
  • 1 zakje baking soda
  • 1 tl kaneel1
  • 25 g rozijntjes
  • Natuurskyr (voor de topping)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier.
  3. Smelt de vloeibare boter in een pan.
  4. Meng de boter, wortel, zoetstof, eieren, kaneel en het zout met een mixer of garde in een kom.
  5. Zeef het volkoren tarwemeel boven het ei-wortelmengsel.
  6. Roer de rozijnen erdoor en giet het beslag in de bakvorm.
  7. Bak de wortelcake in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
  8. Test de gaarheid met een satéstokje (het stokje moet schoon uit de cake komen). Neem de cake uit de oven en laat minstens 1 uur afkoelen.
  9. Besmeer met natuurskyr (voor de topping), ik deed er ook nog wat extra worteltjes op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *