Dinner

Lentepizza met witte asperges 


Hieronder een receptje voor jullie van een heerlijk lichte lentepizza waar mijn favoriete seizoensproducten op liggen, GENIETEN!!

Ingrediënten voor 1 pizza:

  • 1 Magioni bloemkool pizzabodem
  • 50 g tomatenpassata
  • 2 witte asperges
  • 2 plakken parmaham
  • ½ rode ui
  • 50 g geraspte kaas light
  • 1 ei
  • 4-tal kerstomaatjes
  • Handje rucola
  • Snufje peper en zout of eventueel pizzakruiden

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de pizzabodem 3 minuten voor
  2. Schil de asperges en snijd de vezelige uiteinden weg. Doe de asperges in een kookpot met koud water en een snuif zout. Breng het water aan de kook
  3. Pel en halveer de ui en snijd hem in halve ringen 
  4. Verdeel de tomatenpassata over de bodem en beleg de pizza met de kaas, ham, ui, kerstomaatjes en kruid goed af
  5. Wanneer de asperges gaar zijn, leg je deze in zijn geheel op de pizza
  6. Breek het eitje en leg deze rauw in het midden van de pizza, deze gaart mee in de oven
  7. Bak de pizza vervolgens nog ongeveer 12 minuten af in de oven totdat de kaas gesmolten is en het eitje gaar is
  8. Top de pizza nog af met een handje rucola

BUENO PETITO!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *