Dinner

Lasagne met pompoenvellen

Klassieke lasagne is niet de beste keuze in een gezonde levensstijl. Het zorgt snel voor heel wat calorieën door het lekker kaassausje, maar ook door veel lagen met lasagnevellen. Ik maakte een lasagne met pompoenvellen ipv lasagnevellen. Je kan ook helft volkoren lasagnevellen doen en helft pompoenvellen, dan is het ook perfect gezond! Ook voor de saus werd een gezonde versie bedacht! 🙂

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 2 blikken tomatenblokjes van 400 g
  • Gehakt (ik gebruikte het vegetarisch gehakt van ‘De Vegetarisch Slager’)
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 250 g champignons
  • Peper en zout
  • 350 g pompoen lasagnebladen (verkrijgbaar in AH), je kan ze ook zelf snijden van pompoen.
  • 2 el olijfolie
  • 1 knolselder voor de “bechamelsaus”
  • 250 ml melk
  • 150 g geraspte kaas light

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Verwarm een eetlepel olijfolie in een grote pot op een laag vuur
  3. Versnipper de ui en pers de knoflook, bak deze kort aan tot het glazig wordt
  4. Snijd ondertussen de courgette, paprika en champignons en voeg deze toe aan de pot samen met de tomaatblokjes
  5. Verwarm ondertussen nog een el olijfolie in een andere pan en bak het gehakt totdat deze gaar is en voeg deze vervolgens toe aan de saus
  6. Breng de saus op smaak met peper en zout en laat nog een 15-tal minuten pruttelen op een laag vuur
  7. Schil de knolselder en snijd ze in grove stukken
  8. Breng de stukken knolselder in een pan met water aan de kook en kook de knolselder in +/- 15 min gaar
  9. Giet het kookwater af en voeg de melk toe aan de stukjes knolselder. Pureer het geheel met een mixer tot een homogene saus. Is de saus nog niet dun genoeg? Voeg hier dan nog een scheutje melk aan toe. Dit wordt je “bechamelsaus”
  10. Neem een grote ovenschaal en leg eerst een laagje bolognesesaus op de bodem, vervolgens een eerste laag pompoenvellen met daarop de “bechamelsaus”, herhaal dit totdat alles op is en eindig met bolognesesaus
  11. Strooi de geraspte kaas over de lasagne
  12. Plaats in de oven voor 60 minuten (vrij lang maar dat heeft de pompoen nodig om zacht te worden)

Heb jij dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen met @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *