Dinner

Healthy vogelnestjes met bloemkoolpuree

Door simpelweg de friteuse te vervangen door een oven, maakte is een heerlijk lichte variant van de Vlaamse klassieker ‘Vogelnestjes’. In combinatie met de bloemkoolpuree is dit een absolute topper om aan je Paasdiner toe te voegen! 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 el olijfolie
  • 5 eieren
  • 500 gr kippengehakt
  • 2 volkoren (oude) boterhammen
  • 800 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper, zout en nootmuskaat
  • 2 wortelen
  • 1 courgette
  • 2 paprika’s
  • 1 bloemkool
  • 1 aardappel

Bereiding:

  1. Warm de oven voor op 180°C.
  2. Kook de eitjes hard (+/- 10 min), hou 1 eitje opzij om mee onder het gehakt te mengen
  3. Verwarm 1 el olijfolie in een pot, snijd de groenten en versnipper de ui en knoflook
  4. Bak eerst de ui en knoflook glazig en voeg vervolgens de paprika’s, courgette en wortelen toe. Wanneer deze goed aangestoofd zijn, voeg je hieraan de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Breng de saus op smaak met peper en zout en laat een kwartier op een zacht vuur doorkoken
  5. Ondertussen rooster je de boterhammen. Maak deze fijn tot paneermeel bij voorkeur met een keukenmachine of doe de sneetjes in een stevige plastic zak en rol met de deegroller fijn
  6. Pel de gekookte eitjes. Meng het kippengehakt met 1 eitje en het paneermeel, peper en zout
  7. Verdeel het gehakt in 4 grote gehaktballen. Duw telkens een hard gekookt eitje in het gehakt en omsluit het ei volledig met gehakt. Zorg ervoor dat het eitje helemaal is weggewerkt
  8. Verwarm een beetje olijfolie op in een bakpan en braad de gehaktballen aan zodat ze goudbruin zien langs alle zijkanten (ongeveer 5 minuten), ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn binnenin
  9. Zet de vogelnestjes nog 20 minuten in de voorverwarmde oven
  10. Snijd ondertussen de aardappel in heel kleine stukjes. Kook de bloemkoolroosjes en aardappel in water met zout in ca. 10 min. gaar
  11. Giet de aardappel en bloemkool af en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  12. Haal de vogelnestjes uit de oven en snijd ze doormidden. Serveer met de bloemkoolpuree en de tomatensaus

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *