Dinner

Gezonde versie pizza

Pizza, één van de klassieke ‘cheatmeals’ bij vele mensen. Eigenlijk ben ik niet echt fan van het woord ‘cheatmeal’ omdat het wijst op het feit dat je iets neemt dat niet gezond is. Terwijl je eigenlijk perfect mag zondigen in een gezonde levensstijl! Maarrrr, om jullie dus goed op weg te zetten om ook minder ideale maaltijden gezonder te maken is hier een receptje van een gezondere versie.

De bodem is van magioni, daar zitten groentjes in en hij is beter van samenstelling dan een klassieke pizzabodem. TIP: doe hem zeker lang genoeg in de oven zodat hij krokant genoeg is!

Ingrediënten voor 1 pizza:

  • 1 Magioni Green pizza bodem
  • 4 el tomatenpassata
  • 1 el maïs
  • ½ rode paprika
  • ¼ avocado
  • 50 g champignons
  • lente ui
  • 100 g voorgebakken kipdijfilet reepjes
  • ¼ bol mozzarella light
  • 50 g geraspte kaas light
  • Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:

  1. Bestrijk de Magionipizzabodem met de tomatenpassata
  2. Was de groente en snijd ze in kleine stukken
  3. Verwarm de oven voor op 220°C
  4. Verspreid de paprika, champignons en de maïs over de bodem
  5. Bestrooi vervolgens de geraspte kaas en de mozzarella over de pizza
  6. Beleg de pizza met de kipdijfilet en kruid het geheel af met een snufje italiaanse kruiden
  7. Plaats de pizza in de voorverwarmde oven en bak deze een 15-tal minuten krokant
  8. Als de pizza krokant gebakken is, beleg je hem met de avocado en lente ui

Via deze link kan je bekijken over welke pizzabodem het gaat: https://magioni.com/.

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *