Gebak & dessert,  Recepten,  Snacks

Cheesecake squares

Speciaal voor jullie een gezonde variant van een cheesecake, veel bakplezier!!

Ingrediënten:

  • 400 gr roomkaas light
  • 400 gr magere Franse kwark of platte kaas
  • 1 tl vanille aroma
  • 2 eieren
  • 1 el maïzena
  • 2 el zoetstof 
  • 150 gr frambozen (diepvries, ontdooid)
  • 2 el frambozenconfituur met minder suiker
  • 4 el havermout
  • 4 dadels
  • 4 el pitten- en zadenmix
  • 1 banaan
  • Keukenmachine, bakpapier, mixer, bakvorm, oven, 2 maatbekers of mengkommen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden hetelucht 
  2. Doe de havermout, dadels, pitten-en zadenmix en banaan in de keukenmachine en mix fijn. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Verdeel daar het mengsel voor de bodem over en druk aan. Zet een 20-tal minuten in de koelkast.
  3. Neem 2 maatbekers of mengkommen, verdeel de roomkaas en kwark over de 2 maatbekers en mix tot een geheel
  4. Bij de ene maatbeker voeg je de confituur en de helft van de frambozen toe
  5. Bij de andere maatbeker voeg je de zoetstof en vanillearoma toe
  6. Verdeel de eieren en maïzena ook over de maatbekers, mix beide maatbekers nog eens goed door
  7. Giet eerst het frambozenmengsel over de bodem en vervolgens het vanillemengsel. Verdeel de overige frambozen over de cheesecake
  8. Bak de cheesecake in ongeveer 60 tot 70 minuten gaar. Laat hem vervolgens afkoelen
  9. Snijd de cheesecake in gelijkmatige vierkantjes, ongeveer 5 cm op 5 cm en serveer op bordjes met een vorkje, voeg eventueel nog enkele verse frambozen toe

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij en Boost dan niet te taggen @healthyhabits.celien en @getyourboost of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien en #getyourboost

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *