Dinner,  Lunch,  Recepten

Budhabowl met garnalen

Budhabowl, ik noem het geluk in een kommetje. Er zijn geen regels bij, je gooit er gewoon vanalles in wat jij lekker vindt! Wel mooi sorteren in partjes natuurlijk.

In no time heb je een prachtig kleurrijk bordje!

Ingrediënten:

  • 60 g zilvervliesrijst
  • 1 handje kerstomaatjes
  • ¼ komkommer
  • ¼ mango
  • 1/10 krop ijsbergsla
  • 70 g gekookte edamame-/sojabonen
  • 80 g gepelde + ontdarmde garnalen
  • ½ avocado
  • Snuf grof zeezout
  • 1 el citroensap
  • Snuf peper en zout
  • 1 el olijfolie
  • 1 el Griekse yoghurt

Bereiding:

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze
  2. Snijd de mango in blokjes, de komkommer in plakjes en de ijsbergsla in reepjes. Meng in een apart kommetje de avocado met het citroensap, de yoghurt en een snuf peper en zout
  3. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de garnalen kort gaar (+/- 1 min)
  4. Zet de edamameboontjes in een kommetje, bestrooi met een snuf grof zeezout en zet een minuut in de magnetron, haal de boontjes vervolgens uit de peul
  5. Verdeel de ijsbergsla over de bodem van een diep bord. Verdeel daarna in aparte vakken de zilvervliesrijst, kerstomaatjes, komkommer, mango, de boontjes en de garnalen over het bord. Maak af met het avocadomengsel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *