Quesadilla’s

Dinner, Lunch

De ‘krokskes’ van de Mexicaanse keuken: Quesadilla’s, letterlijk betekenen ze ‘kaasdingetje’. Ik ben alvast fan! 🤩 

​Ben jij ook zo’n fan van de Mexicaanse keuken?

  • Ingrediënten (4 personen)
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje maïs
  • 1 avocado
  • halve citroen
  • snuf zout en peper
  • 6-8 wraps
  • 100 gram geraspte kaas light

Bereiding:
1. Snijd de Courgette en paprika in kleine blokjes.
2. Snipper de ui en de knoflook. Doe wat olie in een kleine koekenpan en fruit hierin de uien en knoflook. Voeg dan de courgette- en paprikablokjes toe. Laat dit op zacht vuur een minuut of 6-8 bakken en schep af en toe om.
3. Halveer ondertussen de avocado, verwijder de pit en prak het vruchtvlees. Knijp wat citroensap over de avocado uit en voeg wat zout en peper toe.
4. Voeg nu de tomaten in blik en de mais toe aan de koekenpan en laat nog eens 5 minuten sudderen. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout
5. Verdeel een half handje kaas over de wraps. Hierna schep je het groentemengsel op de helft van de wrap. Nu plooi je de andere helft van de wrap op het groentemengsel dicht. 
6. Verwarm een grote koekenpan of een contactgrill. Bak hier één voor één de quesadillas in. Draai na een paar minuten voorzichtig om, zodat beide kanten mooi bruin worden. 
​7. Serveer met een lepel van het avocadomengsel.

P.S. heb jij dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.