Pruimengalette

Gebak & dessert, Snacks

Ingrediënten:

  • 50 gram amandelmeel
  • 150 gram havermout
  • 1 ei
  • 3 eetlepels maïzena
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 60 gram vloeibare boter
  • 3 pruimen 
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel kaneel

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Begin met het deeg: maal eerst de havermout fijn tot meel met een cutter. Doe de amandelmeel, havermeel, het eiwit van het ei (houd het eigeel bij), 2 eetlepels maïzena, bakpoeder, boter in een kom en kneed goed met de hand tot een deegbal. 
  • Verwijder de pit van de pruimen, snijd ze vervolgens in dunne plakjes. Meng de plakjes in een kom met de honing, de overige eetlepel maïzena en kaneel.
  • Leg het deeg op een stuk bakpapier. Vorm met de hand een ronde platte vorm van de deegbal. Het deeg kan wat breekbaar zijn (door de amandelmeel). Verdeel de pruimen over het deeg. Laat een stukje van de randen vrij. Vouw de randen om en bestrijk met het losgeklopte eigeel.
  • Bak de galette 25 tot 30 minuten in het midden van de oven.
  • Haal ze uit de oven en serveer warm of koud, eventueel met een bolletje ijs of wat yoghurt.