Pokébowl met crispy tofu

Dinner, Lunch

Ik heb een lange tijd moeten zoeken naar hoe ik tofu lekker klaarmaken, maar ik denk dat ik het eindelijk heb gevonden! Check het recept hieronder als je benieuwd bent hihi!

Pokébowl met crispy tofu

Porties: 1 portie

Equipment

  • oven

Ingrediënten

  • 80 g tofu
  • 1 el maïzena
  • 1 el olijfolie
  • 0,5 teentje look
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • Komkommer
  • Mango
  • 75 g rijst
  • 0,5 avocado
  • 1 el sesamzaadjes
  • lente-ui
  • Radijzen
  • 1 el gebakken uitjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Wikkel de tofu in een propere keukenhanddoek. Zet er iets zwaar op zodat het vocht uit de tofu in de handdoek trekt. 
  • Maak dan de marinade door de olijfolie te mengen met de sojasaus, geperst teentje look en het gerookt paprikapoeder. 
  • Snijd de tofu in blokjes en meng deze door de marinade. Vervolgens kan je de maïzena toevoegen. Roer alles goed door elkaar zodat elke kant van de tofu bedekt is door de marinade en maïzena, voeg indien nodig nog wat maïzena toe. 
  • Leg de blokjes goed uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat in de oven voor zo’n 40-tal minuten.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de komkommer, avocado en mango in fijne blokjes.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en de radijzen in plakjes.
  • Vul de bodem van een diep bord met de rijst, vervolgens verdeel je hierop de komkommer, avocado, mango en radijzen.
  • Wanneer de tofu krokant gebakken is, haal je ze uit de oven. Leg ze bij de groenten in je bord.
  • Top vervolgens af met de lente-ui, sesamzaadjes en gebakken uitjes. Heerlijk met nog wat sojasaus! 

I promise, dit is echt goed!!