Pizza met homemade deeg

Dinner

Wist je dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is om je pizzadeeg zelf te maken? Door bloem te vervangen door meel kan je gemakkelijk een volkoren variant maken van je pizzadeeg. Meng alle ingrediënten door elkaar, enkele minuten goed kneden, uitrollen en je deeg is klaar.

Wanneer je het deeg bewaart in vershoudfolie, kan je dit perfect de dag van te voren al maken!

Ingrediënten voor 1 pizza:

  • 250 g meel
  • 4 g gist
  • 150 ml water
  • 2 el olijfolie
  • Snuf zout
  • 200 g tomatenblokjes
  • 1/2 bol mozzarella
  • 8 kerstomaten
  • 1/2 rode ui
  • 1 handje rucola
  • 2 tl Italiaanse kruiden

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de gist in enkele lepels water.
  3. Meng het meel met de gist, water, olijfolie en een snuf zout. Kneed 10 minuten tot je een elastisch deeg hebt.
  4. Kneed in een bol en zet 40 minuten opzij met vershoudfolie rond.
  5. Snijd de mozzarella in schijfjes, halveer de kerstomaten en snipper het uitje.
  6. Bestrooi het werkblad met wat meel, leg hier jouw deeg op (bestrooi met nog wat meel) en rol uit met een deegroller.
  7. Verdeel hier de tomatenblokjes, mozzarella, rode ui, en kerstomaten over.
  8. Kruid met de Italiaanse kruiden en zout naar smaak.
  9. Plaats in de oven voor 20 minuten.
  10. Serveer met een handje rucola.

SMULLEN!

P.S. heb jij deze homemade pizza gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien!