Ingrediënten voor 8 porties:
- 5 pastinaken
- 1 ui
- 2 tenen look
- 3 blokjes groentebouillon
- 3 l water
- 8 plakken gandaham
- 1 grote appel
- 1 tl cayennepeper
- 2 laurierblaadjes
- 8 takjes peterselie
- 8 tl room
- 2 el olijfolie
Bereiding:
- Snipper het uitje en de look en snijd in grove stukken.
- Verwarm de olijfolie in een soeppot en bak de ui en look glazig.
- Verwijder de schil van de pastinaken en snijd in grove stukken. Voeg de stukken toe aan de soeppot.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd ook in stukken. Voeg toe aan de soeppot. Roer alles eens goed door en zet het deksel voor een 5-tal minuten op de pot. Laat het geheel bakken op middelhoog vuur.
- Vervolgens voeg je het water met de bouillonblokjes en de laurierblaadjes toe aan de pot. Laat een 20-tal minuten koken op laag vuur.
- Trek de plakken gandaham in stukken en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in de magnetron voor een 5-tal minuten op 900 Watt totdat ze lekker krokant zijn. Haal ze er vervolgens uit en brokkel de ham nog wat fijner met je vingers tot kruim.
- Mix de soep tot een je een homogene massa hebt. Kruid af met cayennepeper naar smaak.
- Serveer met de room, peterselie en de kruim van gandaham.
P.S. heb jij dit heerlijk soepje gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.