Pastinaaksoep met een kruim van Gandaham

Voorgerecht

Ingrediënten voor 8 porties:

  • 5 pastinaken
  • 1 ui
  • 2 tenen look
  • 3 blokjes groentebouillon
  • 3 l water
  • 8 plakken gandaham
  • 1 grote appel
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 laurierblaadjes
  • 8 takjes peterselie
  • 8 tl room
  • 2 el olijfolie

Bereiding:

  1. Snipper het uitje en de look en snijd in grove stukken.
  2. Verwarm de olijfolie in een soeppot en bak de ui en look glazig.
  3. Verwijder de schil van de pastinaken en snijd in grove stukken. Voeg de stukken toe aan de soeppot.
  4. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd ook in stukken. Voeg toe aan de soeppot. Roer alles eens goed door en zet het deksel voor een 5-tal minuten op de pot. Laat het geheel bakken op middelhoog vuur. 
  5. Vervolgens voeg je het water met de bouillonblokjes en de laurierblaadjes toe aan de pot. Laat een 20-tal minuten koken op laag vuur. 
  6. Trek de plakken gandaham in stukken en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in de magnetron voor een 5-tal minuten op 900 Watt totdat ze lekker krokant zijn. Haal ze er vervolgens uit en brokkel de ham nog wat fijner met je vingers tot kruim.
  7. Mix de soep tot een je een homogene massa hebt. Kruid af met cayennepeper naar smaak.
  8. Serveer met de room, peterselie en de kruim van gandaham.

P.S. heb jij dit heerlijk soepje gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.