Pastasalade met mozzarella, spinazie en pijnboompitjes

Dinner, Lunch

Méga handig vind ik ze, die pastasalades! Ideaal als lunch of als bijgerecht bij de bbq. Je kan ze perfect op voorhand klaarmaken en afgedekt in de koelkast zetten. 

​Hieronder het recept van een pastasalade met tomaatjes, mozzarella, spinazie en pijnboompitten. Soooo goood! 

😜

Pastasalade met mozzarella, spinazie en pijnboompitjes

Bereidingstijd30 min
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 75 g volkoren penne
  • 0,5 bol mozzarella
  • 4 handjes spinazie
  • 0,5 el olijfolie
  • Snufje peper en zout
  • 1 handje kerstomaten
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 takje lente-ui
  • 2 takjes basilicum
  • 4 zongedroogde tomaten

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de mozzarella in blokjes.
  • Halveer de kerstomaten.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de spinazie tot ze volledig geslonken is. Kruid met een snuf peper en zout.
  • Neem een droge pan, zonder olijfolie en rooster hier heel even de pijnboompitten in.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen.
  • Giet de gekookte pasta af en meng met de mozzarella, kerstomaten, zongedroogde tomaten, de spinazie, de pijnboompitten, basilicum en lente-ui. Kruid het geheel met nog een snuf peper en zout.

Ma ééécht zooo gooeee!

P.S. heb jij deze pasta gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.