Pastasalade met gerookte makreel en yoghurtdressing

Dinner, Lunch

Pastasalade boordevol groenten en heerlijk zilte makreel.

Ingrediënten:

  • 70 g pasta
  • 80 g gerookte makreel
  • 75 g veldsla
  • ½ avocado
  • ¼ komkommer
  • 6-tal kerstomaten
  • 50 g Griekse yoghurt
  • 1 el limoensap
  • ½ tl mosterd
  • Snuf peper en zout

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Was de komkommer en snijd deze in fijne blokjes.
  3. Maak de dressing: roer de yoghurt, limoensap, mosterd en een snuf peper en zout door elkaar.
  4. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd in reepjes.
  5. Meng de veldsla en gekookte pasta door elkaar in je kom, voeg de komkommer, avocadoreepjes, tomaten (je kan deze eventueel nog halveren) en de makreel toe aan je salade.
  6. Werk af met de yoghurtdressing. Mocht je deze salade meenemen als lunch, kun je de dressing meenemen in een apart potje zodat je salade niet zompig wordt.