Pasta met romige venkelsaus en zalmfilet

Dinner

De anijsachtige smaak van de venkel maakt van deze groente een iets minder populair product. Maar door de groente te bereiden in een zacht romige saus smaakt hij echt heerlijk in combinatie met de zalm. Geloof je mij niet, probeer het dan maar eens uit!

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 1 zalmfilet
  • 75 g volkoren penne
  • 1 el margarine
  • 1/2 venkel
  • 2 el bloem
  • 35 ml witte wijn
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 65 ml halfvolle melk
  • Snuf peper en zout

Bereiding:

  • Kook de zalm kort gaar in een pot water met een blokje groentebouillon. (Wanneer de zalm gaar is, behoud je het vocht en leg je de zalm even apart.)
  • Verwijder het onderste deel van de venkel en snijd de rest in grove stukken. Het venkelgroen houd je apart voor de garnering.
  • Verwarm de margarine in een pan en bak de venkel gaar.
  • Vervolgens voeg je de bloem toe aan de pan. Roer goed door.
  • Giet de witte wijn samen met de melk en enkele lepels van het vocht waarin je de zalm hebt gekookt bij in de pan. Laat even sudderen en roer af en toe goed door.
  • Kook de penne gaar in het overige vocht waarin je de zalm hebt gekookt. Dit zal meer smaak geven aan de pasta. Wanneer de penne gaar is, giet je het vocht af.
  • Serveer de penne met de venkelsaus en de zalmfilet. Breng het geheel op smaak met een snuf peper en zout en garneer met het venkelgroen.

Smakelijk!

P.S. heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.