Passion fruit cheesecake

Gebak & dessert, Recepten, Snacks

De combinatie van de verse kaas, passievrucht en heerlijke kookbodem maken deze cheesecake erg verrassend. I loooove it! 

Passion fruit cheesecake

Bereidingstijd45 min
Porties: 1 taart

Equipment

  • Keukenmachine
  • Springvorm
  • oven

Ingrediënten

  • 200 g havermout
  • 1 snufje zout
  • 50 g margarine
  • 50 g honing
  • 1 handje walnoten
  • 3 passievruchten
  • 4 el vers fruitsap
  • 750 g verse kaas (kwark)
  • 1 el zoetstof (vloeibaar)
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 el citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Voeg de havervlokken, snuf zout, margarine, honing en walnoten toe aan de keukenmachine en blend tot een kleverige massa.
  • Vet de springvorm in en bekleed de bodem met de kleverige massa. Plaats voor een 15-tal minuten in de oven.
  • Voeg de blaadjes gelatine toe aan een beker met koud water.
  • Verwarm ondertussen een pan op middelhoog vuur. Voeg hieraan de kwark met de zoetstof en citroensap toe. Breng al roerend aan de kook.
  • Wanneer de kwark warm is, voeg je de blaadjes gelatine toe. (Knijp ze eerst uit).
  • Roer goed tot de blaadjes gelatine zijn opgelost in de kwark.
  • Wanneer de bodem een goudbruine kleur vertoont, haal je ze uit de oven. Giet hierin vervolgens het kwarkmengsel. Laat het geheel even afkoelen.
  • Vervolgens zet je de taart voor een 4-tal uur in de koelkast zodat deze stevig kan worden.
  • Maak de topping door het vruchtvlees uit de passievruchten te halen en dit te mengen met verse fruitsap.
  • Verdeel de topping over de cheesecake, top eventueel af met nog enkele takjes verse munt.

Zoooo lekker!

P.S. heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien!