Panna cotta met kokos en passievrucht 

Gebak & dessert, Snacks

​Ben je nog op zoek naar een fris dessert dat niet te zwaar valt? 

​Dan is deze ‘Panna cotta met kokos en passievrucht’ het ideale dessert. Klaar in 10 minuten en je kunt het perfect de dag van te voren klaarmaken!

Ingrediënten:

  • 50 ml room
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 gelatineblaadje
  • 0,5 eetlepel kokosrasp
  • 1 passievrucht
  • 1 theelepel vloeibare zoetstof

Bereiding:

  1. Laat de blaadjes gelatine 5 minuten weken in koud water.
  2. Schenk de room en kokosmelk in een pan en voeg de zoetstof toe. Laat dit zachtjes koken.
  3. Knijp de blaadjes gelatine uit en haal de pan van het vuur. Voeg de gelatine toe aan het mengsel en roer even door totdat de gelatine is opgelost.
  4. Schenk het mengsel alvast in de glaasjes en zet ze in de koelkast voor minimum 4 uur zodat de panna cotta goed kan opstijven. 
  5. Snijd de passievruchten doormidden en schep het vruchtvlees en zaadjes er uit. Verdeel dit over de panna cotta.