Op bezoek bij Stoffels Tomaten

Productreviews

Ik mocht een bezoekje brengen bij tomatenkwekerij Stoffels, een familiebedrijf dat gelegen is in Rijkevorsel. Ze bestaan al meer dan 20 jaar en zijn een van de meest moderne tomatenbedrijven in België. Ze hebben de laatste jaren enorm ingezet op een duurzame teelt van tomaten, wat ik één van de grote pluspunten van dit bedrijf vind!

Je zou denken, een tomaat, wat is daar nu speciaal aan? Wel, ik dacht dat ook voor ik een bezoekje bracht aan hun. Nu, achteraf heb ik mijn mening toch even moeten bijstellen, want wauw, zij telen zoooo veel verschillende tomaten & het leuke er aan is; ze hebben gewoon allemaal hun eigen naam. Ik was echt instant verkocht! J

Hier onder vinden jullie een overzichtje van welke verschillende tomaten ze hebben. Elk hebben ze hun specifieke eigenschappen

Waar kan je deze lekkere tomaten vinden?

Het uitgebreide gamma aan Stoffels producten vind je verspreid over alle grote Belgische warenhuizen. Bij de Colruytgroep ( Colruyt, Spar, Okay) zijn vooral de Toma’Box, de Toma’Muse en de Toma’Chef heel populair terwijl bij de Carrefour de Toma’Color en de Toma’Gusto weer hoge toppen scheren. De Toma’Mini is dan weer een duurzame on the go verpakking met heerlijk zoete tomatensnoepjes  die je bij Aldi kunt halen voor de schoolgaande jeugd.

De Toma’Box (zie boven) zie je wel heel herkenbaar in de winkel liggen. Door deze box is het toch iets gemakkelijker om aan mijn dagelijkse groentenintake te komen doordat je er heel de dag van kan snoepen! 

Meermaals per jaar gaat het Stoffels smaakteam op zoek naar nieuwe variëteiten. Zij werken nauw samen met de veredelaars. Het duurt ongeveer 10 jaar voor de veredelaar een tomaat heeft ontwikkeld die op punt staat. De rassen worden geselecteerd op basis van kwaliteit, unieke smaak en smaakvastheid. Het smaakteam test nieuwe variëteiten en nieuwe trends uitvoerig uit in onze eigen kassen. Productiecapaciteit, resistentie en houdbaarheid worden in kaart gebracht. Smaak blijft het meest doorslaggevende argument om een ras te behouden. Hierdoor staan er steeds meer dan 100 verschillende soorten tomaten in de serres bij Stoffels

Ze hebben zelfs verpakkingen volgens ‘reduce-reuse-recycle’

Ze hebben zelfs verpakkingen volgens ‘reduce-reuse-recycle’

Niet alleen in nieuwe tomatenvariëteiten, maar ook in de ontwikkeling van verpakkingen en marketingconcepten streeft Stoffels Tomaten naar originaliteit. Met de eindconsument in gedachte kiezen ze verpakkingen die meteen de gebruiksmogelijkheden suggereren.

Bij Stoffels werken ze vooral zo veel mogelijk met hernieuwbare materialen en ook na gebruik moet duidelijk zijn wat de consument ermee moet doen. Zo kunnen veel verpakkingen integraal bij het oud papier anderen zijn dan weer degradeerbaar.