Olijventapenade

Recepten, Snacks, Voorgerecht

Een tapenade is altijd een succes bij een apéro. Je kan ze vaak vinden in het versvak van de supermarkt, maar het is ook super easy om zelf te maken! Hieronder kan je mijn receptje terugvinden. Geen fan van ansjovis en/of kappertjes? Doordat je ze blendt, proef je niets van de textuur, maar ze geven de tapenade wel een heerlijk zoutere smaak! Cheers!

Olijventapenade

Bereidingstijd15 min

Equipment

  • Blender

Ingrediënten

  • 2 tenen look
  • 125 g groene olijven
  • 15 g ansjovis
  • 10 g kappertjes
  • 25 ml olijfolie
  • 15 ml citroensap
  • Snufje peper

Instructies

  • Snipper de teentjes look en voeg toe aan de blender.
  • Doe 100 g olijven, de kappertjes en de ansjovis bij in de blender. Blend tot een massa met nog fijne stukjes.
  • Haal de massa uit de blender en doe in een mengkom.
  • Snijd de overige olijven in grove stukken en voeg deze samen met de olijfolie en citroensap toe aan de tapenade, roer goed door.
  • Breng op smaak met peper.

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien