Met een kleine voorliefde voor de Chinese keuken, heb ik mij gewaagd aan de nasi met kipsaté aaand I love it!
Ingrediënten voor 2 porties:
- 150 g zilvervliesrijst
- 1 prei
- 1 paprika
- 125 g sojascheuten
- 200 g kipblokjes
- 1 ei
- Snuf kippenkruiden
- Snuf kerriepoeder
- 2 el olijfolie
Ingrediënten voor de pindasaus:
- 3 el pindakaas
- 1 el appelazijn
- 1 el sojasaus
- 1 teen knoflook
- 1 tl chilipoeder
- 2 el warm water
Bereiding:
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwijder het harde uiteinde van het witte gedeelte van de prei en verwijder het zand door de prei te spoelen onder de kraan. Snijd de prei in dunne plakken.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd fijn.
- Verhit de helft van de olijfolie in een wokpan en roerbak hierin de paprika en de prei gaar.
- Prik de kippenblokjes op de satéprikker en kruid met de kippenkruiden. Bak ze gaar in een pan met wat olijfolie.
- Maak nu de pindasaus: meng in een kommetje de pindakaas, appelazijn, sojasaus, een geperst teentje look, chilipoeder en wat warm water. Mix met een vork tot een glad geheel.
- Wanneer de zilvervliesrijst gaar is, voeg je deze samen met de sojascheuten en het ei toe aan de wok. Roer goed door en laat nog een 2-tal minuten meebakken.
- Serveer de wok met de kipsaté en pindasaus.
P.S. heb jij dit gerechtje gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien!