Nasi met kipsaté en pindasaus

Dinner

Met een kleine voorliefde voor de Chinese keuken, heb ik mij gewaagd aan de nasi met kipsaté aaand I love it!

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 1 prei
  • 1 paprika
  • 125 g sojascheuten
  • 200 g kipblokjes
  • 1 ei
  • Snuf kippenkruiden
  • Snuf kerriepoeder
  • 2 el olijfolie

Ingrediënten voor de pindasaus:

  • 3 el pindakaas
  • 1 el appelazijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 el warm water

Bereiding:

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwijder het harde uiteinde van het witte gedeelte van de prei en verwijder het zand door de prei te spoelen onder de kraan. Snijd de prei in dunne plakken.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd fijn.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in een wokpan en roerbak hierin de paprika en de prei gaar.
  5. Prik de kippenblokjes op de satéprikker en kruid met de kippenkruiden. Bak ze gaar in een pan met wat olijfolie.
  6. Maak nu de pindasaus: meng in een kommetje de pindakaas, appelazijn, sojasaus, een geperst teentje look, chilipoeder en wat warm water. Mix met een vork tot een glad geheel.
  7. Wanneer de zilvervliesrijst gaar is, voeg je deze samen met de sojascheuten en het ei toe aan de wok. Roer goed door en laat nog een 2-tal minuten meebakken.
  8. Serveer de wok met de kipsaté en pindasaus.

P.S. heb jij dit gerechtje gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien!