Ingrediënten voor 1 loempia:
- 40 g wokgroenten
- ¼ tl currypoeder
- snuf peper en zout
- ¼ el olijfolie
- 25 g filodeeg
Ingrediënten voor de pindasaus:
- 3 el pindakaas
- 1 el appelazijn
- 1 el sojasaus
- 1 teen knoflook
- 1 tl chilipoeder
- 2 el warm water
Bereiding loempia’s:
- Zorg er voor dat de filodeeg volledig ontdooid is.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bak de wokgroenten in een wok in 1 el olijfolie tot ze bijna gaar zijn. Kruid af met currypoeder, peper en zout.
- Leg een vel filodeeg op je werkblad en maak het nat zodat deze goed vouwbaar is.
- Leg een hoopje wokgroenten op het midden van je vel.
- Rol het filodeeg op en sla de zijkant naar binnen en rol verder tot een loempia ontstaat.
- Smeer de loempia’s met een beetje olijfolie in.
- Leg de loempia’s op een rooster en leg ze in zo’n 15 – 20 min in de voorverwarmde oven.
Bereiding pindasaus:
- Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de saus. Mix met een vork tot een glad geheel. Haal de loempia’s uit de oven en serveer met de saus.