Miniloempia’s met pindasaus

Snacks, Voorgerecht

Het ideale homemade apérohapje!

Miniloempia’s met pindasaus

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd20 min
Porties: 1 loempia

Equipment

  • oven

Ingrediënten

  • 40 g wokgroenten
  • 0,25 tl currypoeder
  • 1 snuf peper en zout
  • 0,25 el olijfolie
  • 25 g filodeeg
  • 3 el pindakaas
  • 1 el appelazijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 teentje look
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 el warm water

Instructies

  • Zorg er voor dat de filodeeg volledig ontdooid is.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bak de wokgroenten in een wok in 1 el olijfolie tot ze bijna gaar zijn. Kruid af met currypoeder, peper en zout.
  • Leg een vel filodeeg op je werkblad en maak het nat zodat deze goed vouwbaar is.
  • Leg een hoopje wokgroenten op het midden van je vel.
  • Rol het filodeeg op en sla de zijkant naar binnen en rol verder tot een loempia ontstaat.
  • Smeer de loempia’s met een beetje olijfolie in.
  • Leg de loempia’s op een rooster en leg ze in zo’n 15 – 20 min in de voorverwarmde oven.
  • Meng in een kommetje de pindakaas, appelazijn, sojasaus, een geperst teentje knoflook, chilipoeder en warm water. Mix met een vork tot een glad geheel.
  • Haal de loempia’s uit de oven en serveer met de saus.

P.S. heb je dit gerecht gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.