Miniloempia’s met pindasaus

Snacks, Voorgerecht

Ingrediënten voor 1 loempia:

  • 40 g wokgroenten
  • ¼ tl currypoeder
  • snuf peper en zout
  • ¼ el olijfolie
  • 25 g filodeeg

Ingrediënten voor de pindasaus:

  • 3 el pindakaas
  • 1 el appelazijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 el warm water

Bereiding loempia’s:

  1. Zorg er voor dat de filodeeg volledig ontdooid is.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Bak de wokgroenten in een wok in 1 el olijfolie tot ze bijna gaar zijn. Kruid af met currypoeder, peper en zout.
  4. Leg een vel filodeeg op je werkblad en maak het nat zodat deze goed vouwbaar is.
  5. Leg een hoopje wokgroenten op het midden van je vel.
  6. Rol het filodeeg op en sla de zijkant naar binnen en rol verder tot een loempia ontstaat.
  7. Smeer de loempia’s met een beetje olijfolie in.
  8. Leg de loempia’s op een rooster en leg ze in zo’n 15 – 20 min in de voorverwarmde oven.

Bereiding pindasaus:

  1. Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de saus. Mix met een vork tot een glad geheel. Haal de loempia’s uit de oven en serveer met de saus.