Maaltijdsalade met krieltjes en vijgen

Dinner

Ingrediënten:

  • 150 g voorgekookte krieltjes
  • ½ courgette
  • ½ ui
  • 1 handje veldsla
  • 75 g erwten 
  • ½ vijg
  • ¼ komkommer
  • 4 hazelnoten
  • 20 g Parmezaan geraspt
  • 1 el olijfolie
  • Optioneel: snuf peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm een kookpot met water en kook de erwten gaar.
  2. Halveer de krieltjes, snipper het uitje en snijd fijn, snijd de courgette in fijne blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de krieltjes, het uitje en courgette aan tot ze gaar zijn. Vervolgens voor je de erwten en de helft van de Parmezaan toe aan de pan.
  4. Snijd de komkommer in blokjes en de vijg in partjes.
  5. Verdeel de veldsla over een diep bord, leg hierop de komkommer, hazelnoten, de gebakken krieltjes, ui, erwten, courgette en vijgen. Verdeel de rest van de Parmezaan over je salade, kruid eventueel nog af met een snuf peper en zout.