Hieronder een receptje voor jullie van een heerlijk lichte lentepizza waar mijn favoriete seizoensproducten op liggen, GENIETEN!!
Ingrediënten voor 1 pizza:
- 1 Magioni bloemkool pizzabodem
- 50 g tomatenpassata
- 2 witte asperges
- 2 plakken parmaham
- ½ rode ui
- 50 g geraspte kaas light
- 1 ei
- 4-tal kerstomaatjes
- Handje rucola
- Snufje peper en zout of eventueel pizzakruiden

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de pizzabodem 3 minuten voor
- Schil de asperges en snijd de vezelige uiteinden weg. Doe de asperges in een kookpot met koud water en een snuif zout. Breng het water aan de kook
- Pel en halveer de ui en snijd hem in halve ringen
- Verdeel de tomatenpassata over de bodem en beleg de pizza met de kaas, ham, ui, kerstomaatjes en kruid goed af
- Wanneer de asperges gaar zijn, leg je deze in zijn geheel op de pizza
- Breek het eitje en leg deze rauw in het midden van de pizza, deze gaart mee in de oven
- Bak de pizza vervolgens nog ongeveer 12 minuten af in de oven totdat de kaas gesmolten is en het eitje gaar is
- Top de pizza nog af met een handje rucola
BUENO PETITO!
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien


