Kipspiesjes met chimichurridip

Voorgerecht

Chimichurrikruiden zijn supertasty in een dip, deze kruiden komen uit de Argentijnse keuken. Benieuwd welke ingrediënten ik nog aan de dip toevoegde? Check dan snel het recept hieronder! 

Kipspiesjes met chimichurridip

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
Porties: 6 porties

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet
  • Satéstokjes
  • Snufje peper, zout en paprikapoeder
  • 4 el olijfolie
  • 1 kleine sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 el chimichurri kruiden
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el water
  • 4 takjes fijngehakte peterselie

Instructies

  • Snijd kleine blokjes van de kipfilet en kruid met peper, zout en de paprikapoeder, rijg vervolgens de kipblokjes op de satéstokjes.
  • Verwarm 1 el olijfolie in een pan op hoog vuur en bak de kipspiesjes kort gaan.
  • Pel en snipper de sjalot en het teentje look. Meng de chimichurri kruiden met de sjalot en look. Voeg er de rodewijnazijn, olijfolie, water en peterselie aan toe en roer goed door.
  • Serveer de kipspiesjes met de dip.

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien