Kipovenschotel met sinaasappel en sesam

Dinner

Ingrediënten

  • ½ sinaasappel
  • 1 teentje look 
  • 1 tl honing
  • 1 el sojasaus
  • 2 kippenbouten
  • ½ paprika
  • ¼ courgette
  • 2 wortelen
  • ¼ rode peper
  • 4 takjes peterselie
  • 1 el olijfolie
  • 75 gram rijst
  • 1 tl sesamzaadjes
  • Snuf peper en zout

Bereiding:

  1. Start met het maken van de marinade: was ¾ van de sinaasappelen en rasp het oranje van de schil. Pers het sap uit deze sinaasappelen in een kom. Meng de rasp en het sap van de sinaasappelen met de sojasaus, honing, geperste look, peterselie en de olijfolie. Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijst. Snijd ze fijn en voeg de stukjes toe aan de marinade. 
  2. Leg de kippenbouten in de ovenschaal en giet hierover de marinade. Snijd de rest van de sinaasappel in partjes en leg ze bij in de ovenschotel. Bij voorkeur zet je de ovenschotel 24 uur in de koelkast zodat de marinade goed kan intrekken.
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Verdeel de sesamzaadjes over de kippenbouten en plaats de ovenschotel voor 40 minuten in de oven.
  6. Maak de courgette, paprika en wortelen schoon en snijd fijn. Leg deze groenten op een met bakpapier beklede ovenschaal. Kruid met een snuf peper en zout en zet de ovenschaal voor 25 minuten mee in de oven.
  7. Haal de kippenbouten uit de oven wanneer ze gaar zijn (niet meer roze zien vanbinnen). 
  8. Serveer de kip met de rijst en de geroosterde groenten.