Kerrie-noedelsoep met oesterzwam

Dinner, Lunch

Ingrediënten voor 1 portie

  • 50 gram noedels
  • 100 gram oesterzwam
  • ¼ rode peper
  • 1 takje lente ui
  • 100 gram sojascheuten
  • ¼ groene paprika
  • 1 theelepel groene currypasta
  • ½ appelsien
  • 2 takjes koriander
  • 10 gram pindanoten
  • ½ cm gember
  • ½ blokje groentebouillon
  • 400 milliliter gekookt water
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie in een stoofpotje en bak de currypasta samen met de oesterzwam kort aan. 
  2. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en groene paprika en snijd in fijne blokjes. Voeg deze toe aan de stoofpot. 
  3. Schil en rasp de gember. Snijd de lente-ui in ringetjes en voeg deze ook samen met de geraspte gemberteen toe aan de stoofpot. Laat het geheel een 5-tal minuten stoven op een laag vuur met het deksel op de pot. 
  4. Was de appelsien en rasp het oranje van de schil en voeg deze samen met het uitgeperste sap van de appelsien toe aan de pot. Voeg vervolgens het gekookt water toe samen met de groentebouillon. Kruid verder af met kerriepoeder en roer goed door. 
  5. Laat de noedels even mee koken in de soep tot ze gaar zijn. 
  6. Vervolgens voeg je ook de sojascheuten en koriander toe.
  7. Laat nog een 2-tal minuten sudderen en serveer vervolgens met de pindanoten.