Partytime met deze méééga goeie hotdogs, love it!
Ingrediënten ingemaakte groente:
- 8-tal radijsjes
- 1 rode ui
- ¼ witte kool
- 8 el appelazijn
- 1 l water
- 1 tl rode peperbesjes
- 1 tl zwarte peper
- 1 blaadje laurier
- 6 tenen look
- 3 tl zeezout
- 50 ml citroensap
- Een grote en een kleine weckpot
Ingrediënten hotdogs:
- 4 pistolets
- Rucola
- 4 kip(braad)worsten
- Ketchup (ik gebruik deze van Heinz 50% minder suiker en zout)
- 2 el olijfolie
Bereiding ingemaakte groente:
- Schaaf de witte kool heel dun
- Zet een pot met water op het middelhoog vuur en breng aan de kook, kook de witte kool een 8-tal minuten, giet vervolgens af
- Snijd de radijsjes in dunne schijfjes en voeg deze toe aan de grote weckpot
- Voeg vervolgens ook de gekookte witte kool toe
- Vul de pot met 6 el appelazijn, de rode peperbesjes, 2 tl zeezout, citroensap en een blaadje laurier. Vul de pot vervolgens tot boven met water, sluit goed af en plaats voor zeker 24 uur in de koelkast
- Snijd de rode ui in ringetjes, vul de kleine weckpot met 2 el appelazijn, zwarte peper en 1 el zeezout, voeg de rode ui toe en vul tot boven met water. Sluit het potje goed af en zet ook voor minimum 24 uur in de koelkast
- Serveer met eventueel hamburgers of hotdogs of in een salade!
Bereiding hotdogs:
- Verwarm de olijfolie in een pan en bak de kippenworsten gaar
- Snijd de pistolets open en vul met rucola en de ingemaakte groente
- Leg de worsten in de pistolets en serveer met ketchup

SMAKELIJK!
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien