Herfstlasagne van knolselder en zalm

Dinner

Ingrediënten

  • ¼ knolselder
  • 1 teen look 
  • ½ theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 wortelen
  • ½ pastinaak
  • 1 eetlepel ricotta
  • 50 mililiter melk
  • Snuf peper en zout
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 50 gram kerstomaten
  • 20 gram geraspte kaas
  • 75 gram gerookte zalm
  • ½ hand rucola
  • 3 lasagnebladen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de knolselder en snijd in blokjes. Kook of stoom ze gaar.
  3. Schil de pastinaak en wortelen en snijd in schijfjes, kook of stoom ook deze tot ze gaar zijn. 
  4. Kook de lasagnebladen alvast een 5-tal minuten voor.
  5. Giet de knolselderblokjes af en voeg hierbij de melk, ricotta, een geperst teentje look, snuf peper en zout en de nootmuskaat aan toe. Pureer het geheel tot een saus.
  6. Was en halveer de kerstomaatjes.
  7. Giet de pastinaak en wortelen af. Verdeel de schijfjes over de bodem van je ovenschaal. Kruid de schijfjes met de Italiaanse kruiden.
  8. Hierover leg je de eerste laag lasagnebladen, giet hier de helft van de knolseldersaus over. Hierop leg je dan weer een laag lasagnebladen. Dan volgen de plakjes gerookte zalm. Hierop leg je de laatste laag lasagnebladen. Als laatste laag verdeel je de knolseldersaus erover. Bestrooi met de geraspte kaas en kerstomaatjes. 
  9. Plaats in de oven voor een 30-tal minuten.
  10. Haal uit de oven en serveer direct met enkele blaadjes rucola.