Healthy cinnamonrolls

Gebak & dessert, Snacks

Ingrediënten voor een 10-tal stuks:

  • 300 g meel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 4 tl kaneel
  • 175 ml halfvolle melk 
  • 4 el olijfolie
  • 2 bananen

Bereiding:

  1. Verwarm je oven voor op 180°C. 
  2. In een grote kom doe je het meel, 1 tl kaneel en de bakpoeder. Nu voeg je de melk en 1 el olijfolie toe. Kneed tot een soepel deeg met je handen of met een keukenmachine. Laat het deeg even rusten.
  3. Prak de bananen samen met 3 el olijfolie en 3 tl kaneel fijn met een vork. 
  4. Bestrooi je aanrecht met wat meel en rol hier het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 3 mm dik. Smeer hier je bananenmengsel over. Houd aan de boven en onderkant 2 cm vrij, anders ga je het bananenmengsel er uit duwen. 
  5. Rol de lap op en snijd hem in 9 à 10 rolletjes.
  6. Zet de rolletjes in een ingevette cakevorm en bak ze in 15 minuten goudbruin.