Hartige wafels

Lunch

​Hartig of zoet, het maakt mij niet uit! I love them! En deze keer ging ik voor de hartige variant. Het is eens iets ander als de klassieke boterhammen. 
​Toppings kan je natuurlijk zelf kiezen, maar de combinatie van tomaat, mozzarella, rucola, ham en pesto vind ik echt zo lekker! 

Ingrediënten voor 4 wafels:

  • 200 g meel
  • 200 g halfvolle melk of sojamelk
  • 2 eieren
  • 1 handje gemengde noten
  • 1 el gedroogde tijm
  • Snufje peper en zout
  • 2,5 tl bakpoeder
  • Vetstof (voor het invetten van het wafelijzer)

Toppings:

  • 2 sneetjes Gandaham
  • 1 el groene pesto
  • 8 kerstomaten
  • 1 handje rucola
  • 1/2 bol mozzarella

Bereiding:

  1. Meng het meel met de bakpoeder, de melk en de eieren tot een homogene massa.
  2. Hak de gemengde noten fijn en voeg deze samen met de tijm en een snuf peper en zout door het beslag.
  3. Verwarm het wafelijzer met een beetje vetstof en maak 4 mooie wafels van het beslag.
  4. Halveer ondertussen de kerstomaten en snijd de mozzarella in plakjes.
  5. Beleg vervolgens de wafels met de Gandaham, kerstomaten, rucola, mozzarella en top af met een lepel pesto.

Smakelijk!

P.S. heb jij deze wafeltjes ook gemaakt. Vergeet mij dan zeker niet te taggen @healthyhabits.celien. Ik ben benieuwd welke toppings jullie kiezen!