Een heerlijke vulling van appel, kaneel, honing en enkele rozijnen in een krokant jasje van filodeeg.
Ingrediënten voor 6 personen:
- 10 vellen filodeeg (gelijkvormige vierkanten)
- 2 appels
- 1 el kaneel
- 50 g rozijnen
- 1 el honing
- 1 el olijfolie of je kan ook een spray gebruiken
Bereiding:
- Laat het filodeeg eerst even ontdooien
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schil de appels en snijd ze in fijne stukjes. Doe deze in een kom en voeg, de kaneel, de rozijnen en 1 el honing toe. Meng goed door elkaar
- Zorg ervoor dat je 10 gelijke stukken filodeeg hebt in een vierkante vorm
- Leg 2 vellen op elkaar. Leg hierop een beetje van het appelmengsel en vouw de vellen tot een driehoek (zie instructies instagram). Doe dit ook met de rest van het filodeeg
- Besprenkel de appelflappen met een beetje olijfolie
- Bak de appelflappen in 10-15 minuten goudbruin in de oven
SMAKELIJK!
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien
