Rijstpap met een gouden lepel en het liefst zonder al te veel suikers en onnodige vetten? I made it for you!
Zelf heb ik het deze keer met zilvervliesrijst gemaakt. Deze rijst heeft een goede bite. Het bevat bovendien ook nog eens meer vezels dan witte- of dessertrijst. Als je het enkel met halfvolle melk maakt blijft de rijstpap vrij lopend, daarom kan je best een zakje vanillepoeder toevoegen. Dan is hij helemaal perfect!
Ingrediënten voor ongeveer 4 potjes:
- 200 g volkoren/bruine rijst + halfvolle melk (totdat je rijst onder de melk bedolven is)
- 50 g vanillepuddingpoeder + ¾ liter halfvolle melk
- 1 tl honing
- 3 tl zoetstof
- 2 tl Kaneelpoeder
- optioneel: saffraan en/of fruit
Bereidingswijze:
- Voeg de rijst met de nodige melk samen in een kookpot.
- Voeg vervolgens de kaneel, de zoetstof, (saffraan) en honing erbij
- Laat het geheel goed doorkoken, tot dat de rijst de meeste melk heeft opgeslorpt en roer regelmatig even om.
- Neem een aparte kookpot voor de vanillepudding, voeg hier de melk en het poeder aan toe, klop goed door totdat alle klonters verdwenen zijn, laat nog 1 minuut koken en blijf goed kloppen.
- Voeg de rijstpap toe aan de pudding en giet het geheel in een mooie schaal of kleine kommetjes en laat afkoelen.
- Top het met stukjes framboos of mango (optioneel).
SMAKELIJK!
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien