Geroosterde pompoensalade

Dinner, Lunch

Pompoen is niet alleen super lekker in soep, maar zeker ook in een salade!

Geroosterde pompoensalade

Voorbereidingstijd40 min
Bereidingstijd10 min
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 75 g quinoa
  • 20 g feta
  • 1/8 butternut pompoen
  • 1/4 rode ui
  • 1/4 rode paprika
  • 1/2 nectarine
  • 1/2 avocado
  • 1 tl garam masala
  • snuf peper en zout
  • 2 handjes veldsla
  • 10 g pompoenpitten

Instructies

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de butternut overlangs in twee. Schep de zaadjes weg en snij de butternut in kleinere stukken die je makkelijk kan schillen. Snij het vruchtvlees tenslotte in reepjes.
  • Versnipper de ui en snijd in grove stukken.
  • Was de paprika, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes.
  • Verwijder de pit van de nectarine en snijd in schijfjes.
  • Leg de schijfjes pompoen en ui op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid met de garam masala en een snuf peper en zout.
  • Schuif de bakplaat in de hete oven van 200°C. Rooster de stukken pompoen en ui gedurende zo’n half uur. Controleer af en toe en schep eens om.
  • Halverwege voeg je de paprika en nectarine toe aan de oven.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd in reepjes.
  • Verdeel de veldsla over de bodem van je slakom en leg de avocadoreepjes op de sla.
  • Voeg vervolgens de quinoa, geroosterde paprika, pompoen, ui en nectarine toe, kruid eventueel nog af naar smaak.
  • Breek de fetakaas in hapklare stukken over de salade en serveer meteen.

P.S. heb jij dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.