Pompoen is niet alleen super lekker in soep, maar zeker ook in een salade!
Geroosterde pompoensalade
Porties: 1 portie
Ingrediënten
- 75 g quinoa
- 20 g feta
- 1/8 butternut pompoen
- 1/4 rode ui
- 1/4 rode paprika
- 1/2 nectarine
- 1/2 avocado
- 1 tl garam masala
- snuf peper en zout
- 2 handjes veldsla
- 10 g pompoenpitten
Instructies
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de butternut overlangs in twee. Schep de zaadjes weg en snij de butternut in kleinere stukken die je makkelijk kan schillen. Snij het vruchtvlees tenslotte in reepjes.
- Versnipper de ui en snijd in grove stukken.
- Was de paprika, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes.
- Verwijder de pit van de nectarine en snijd in schijfjes.
- Leg de schijfjes pompoen en ui op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid met de garam masala en een snuf peper en zout.
- Schuif de bakplaat in de hete oven van 200°C. Rooster de stukken pompoen en ui gedurende zo’n half uur. Controleer af en toe en schep eens om.
- Halverwege voeg je de paprika en nectarine toe aan de oven.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd in reepjes.
- Verdeel de veldsla over de bodem van je slakom en leg de avocadoreepjes op de sla.
- Voeg vervolgens de quinoa, geroosterde paprika, pompoen, ui en nectarine toe, kruid eventueel nog af naar smaak.
- Breek de fetakaas in hapklare stukken over de salade en serveer meteen.
P.S. heb jij dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.