Geroosterde pompoensalade

Dinner, Lunch

Ingrediënten:

  • 75 g quinoa
  • 20 g feta
  • ⅛ butternut pompoen
  • ¼ rode ui
  • ¼ rode paprika
  • ½ nectarine
  • ½ avocado
  • 1 tl garam masala
  • Snuf peper en zout
  • 2 handjes veldsla
  • 10 g pompoenpitten

Bereiding:

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Snij de butternut overlangs in twee. Schep de zaadjes weg en snij de butternut in kleinere stukken die je makkelijk kan schillen. Snij het vruchtvlees tenslotte in reepjes.
  4. Versnipper de ui en snijd in grove stukken.
  5. Was de paprika, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes.
  6. Verwijder de pit van de nectarine en snijd in schijfjes.
  7. Leg de schijfjes pompoen en ui op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid met de garam masala en een snuf peper en zout.
  8. Schuif de bakplaat in de hete oven van 200°C. Rooster de stukken pompoen en ui gedurende zo’n half uur. Controleer af en toe en schep eens om.
  9. Halverwege voeg je de paprika en nectarine toe aan de oven.
  10. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd in reepjes.
  11. Verdeel de veldsla over de bodem van je slakom en leg de avocadoreepjes op de sla.
  12. Voeg vervolgens de quinoa, geroosterde paprika, pompoen, ui en nectarine toe, kruid eventueel nog af naar smaak.
  13. Breek de fetakaas in hapklare stukken over de salade en serveer meteen.