Geroosterde pompoen met parmezaan en citrusroom

Dinner, Voorgerecht

Een ideaal bijgerecht om jouw feestmenu volledig af te maken! 

Ingrediënten 

  • 1 butternutpompoen
  •  4 el zure room
  •  1 limoen
  •  ½ appelsien
  •  1 el parmezaan
  •  Snufje peper en zout
  •  1 tl cayennepeper
  •  1 el olijfolie (sprayvorm)

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Schil de pompoen en snijd in reepjes. Verdeel de reepjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bespray met wat olijfolie en kruid met een snuf peper en zout en de cayennepeper. Rasp de parmezaanse kaas over de pompoenreepjes. Hussel nog eens goed door.
3. Zorg er voor dat reepjes niet over elkaar liggen en plaats in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten.
4. Was de limoen en de appelsien, rasp de schil (niet het witte deel!) en meng deze zeste door de zure room. Pers 1 eetlepel van het sap van de limoen en appelsien en voeg dit sap toe aan de citrusroom.
5. Haal de geroosterde pompoenreepjes uit de oven en serveer warm met de citrusroom.