Geroosterde bloemkoolsoep met croutons

Lunch, Voorgerecht

Heerlijke soep als voorgerecht of als lunch met een stuk brood.

Ingrediënten voor 1 portie:

  • ¼ bloemkool
  • 2 takje peterselie
  • ½ blokje groentebouillon
  • 1 teentje look
  • Snuf peper en zout
  • ½ ui
  • 2 el olijfolie
  • 2 sneetje volkoren brood
  • 375 ml water

Bereiding:

  1. Verwarm je oven voor op 180°C. 
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en leg op een bakplaat met bakpapier. Zorg ervoor dat de groenten voldoende ruimte hebben en niet op elkaar gestapeld liggen. Bespray met wat olijfolie en kruid met een snuf peper en zout. Plaats 20 minuten in de oven en roer regelmatig om.
  3. Pel en snipper de uien en look grof.
  4. Verwarm een grote kookpot met olijfolie en stoof de uien en look aan. 
  5. Giet het water over de de ui en look en voeg het bouillonblokje en de peterselie toe.
  6. Zet een deksel op de kookpot en laat 5 minuten garen op een zacht vuur.
  7. Snijd het brood in blokjes van 1 cm op 1 cm en bak deze krokant in een pan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
  8. Haal de bloemkool uit de oven en voeg deze toe aan de kookpot. Laat nog een 5-tal minuten meekoken. Mix de groenten vervolgens tot een soep.
  9. Schep de bloemkoolsoep in diepe borden of kommen. Werk de soep af met de croutons en eventueel wat melk of room.