Gentse waterzooi

Dinner

Gentse waterzooi is een heerlijk stoofpotje met kip, wortel, prei en bleekselderij. Een nationale klassieker uit Gent om trots op te zijn!

Gentse waterzooi

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 volledige kip (in stukken)
  • 1 kg aardappelen
  • 4 wortelen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 ei
  • 1 blokje kipbouillon
  • 200 ml kookroom
  • 1 el olijfolie
  • 1 snuf peper en zout
  • 1 stengel prei
  • 1 witte ui

Instructies

  • Voeg 1,5 liter water toe aan een kookpot met een blokje bouillon. Voeg vervolgens de stukken kip toe.
  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar.
  • Kuis de wortelen, prei en bleekselderij en snijd in fijne stukken.
  • Snipper het uitje fijn.
  • Verwarm de olijfolie in een stoofpot en bak de ui glazig.
  • Vervolgens voeg je de overige groenten toe. Laat sudderen op middelhoog vuur met het deksel op de pot.
  • Haal de kip uit de bouillon en laat even afkoelen. Verwijder vervolgens het vel en de botjes.
  • Voeg de stukken kip toe aan de stoofpot samen met 0,5 liter van de bouillon.
  • Laat het geheel een 15-tal minuten pruttelen op laag vuur.
  • Meng de room met het eitje en voeg vervolgens toe aan de stoofpot. Kruid het geheel met een snuf peper en zout naar smaak.
  • Serveer de waterzooi in diepe borden samen met gekookte aardappelen.

P.S. heb je dit gerecht gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien