Een kidsproof recept boordevol groenten.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 g kippengehakt
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 2 el olijfolie
- 2 wortelen
- 1 courgette
- 1 paprika
- 250 g champignons
- 1 el tomatenpuree
- 400 g tomatenblokjes
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 blokje groentebouillon
Bereiding:
- Meng het ei en het paneermeel onder het gehakt en meng met de handen goed door elkaar. Draai balletjes van het gehakt.
- Snipper de ui en het teentje look en bak glazig in een stoofpot met wat olijfolie.
- Maak de overige groenten schoon en snijd in fijne stukken.
- Laat de champignons kort meebakken in de stoofpot.
- Voeg de tomatenpuree toe, roer goed door en laat even meebakken.
- Vervolgens voor je de overige groenten toe. Zet het deksel op de stoofpot en laat een 10-tal minuten bakken. Roer af en toe goed door.
- Verwarm een pan met wat olijfolie en bak hierin de gehaktballen langs elke kant goudbruin.
- Voeg de tomatenblokjes en het blokje groentebouillon toe, roer goed door. Laat nog een 10-tal minuten goed doorkoken. Halverwege kan je de gehaktballen ook toevoegen aan de stoofpot.
- Serveer eventueel met wat aardappelpuree en smullen maar!
P.S. heb jij dit heerlijk gerechtje ook gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien!