Gegrilde groentesalade met paprikahummus

Dinner, Lunch

Heerlijke salade, ideaal voor deze overgangsperiode tussen winter en lente!

Gegrilde groentesalade met paprikahummus

Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 50 g bulgur
  • 0,25 aubergine
  • 8 trostomaten kleine
  • 1 handje pecannoten
  • 25 g fetablokjes
  • 2 handjes rucola
  • 1 gegrilde paprika uit bokaal
  • 1 snufje peper en zout
  • 100 g kikkererwten
  • 0,5 tl tahin
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de aubergine in plakken.
  • Verdeel de aubergine over een met bakpapier beklede bakplaat. Hierop leg je ook de trostomaten. Plaats in de oven voor 20 minuten. Halverwege haal je de aubergineplakken uit de oven.
  • Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg de kikkererwten samen met de tahin, olijfolie, een snuf peper en zout en de gegrilde paprika in een maatbeker en mix tot een gladde hummus. 
  • Haal de trostomaten ook alvast uit de oven.
  • Bedek de bodem van je bord met de rucola. Hierop verdeel je de aubergine, bulgur, trostomaten en de pecannoten. Brokkel de feta over je salade. Top af met een goede lepel hummus. Kruid het geheel eventueel nog met een snuf peper en zout.

ENJOY!

P.S. heb jij dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.