Gegrilde aubergine hummus met vegan naanbrood

Lunch, Snacks, Voorgerecht

Eens iets anders dan de klassieke natuurhummus. Zeker het proberen waard!

Ingrediënten hummus:

  • 250 g kikkererwten uit blik
  • 1 aubergine
  • 1 teen look
  • 2 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 tl tahinpasta
  • 1 el citroensap
  • 2 el walnotenolie
  • 4 ijsblokjes
  • 2 radijzen

Ingrediënten naanbrood:

  • 400 gr meel
  • 1 tl bakpoeder
  • 300 g sojayoghurt
  • Snuf peper en zout
  • 1 el olijfolie

Bereiding hummus:

  1. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze met water en verwijder de vliesjes rond te kikkererwten.
  2. Was de aubergine, verwijder de eindpunten en snijd overlangs in schijven.
  3. Verwarm een contactgrill of grillpan en grill de aubergine een 8-tal minuten.
  4. Snipper het teentje look.
  5. Voeg de kikkererwten, samen met de look, ¾ van de aubergine, zout, paprikapoeder, cayennepeper, tahin, citroensap en de olie toe aan de bender.
  6. Start met het blenden van de hummus voor zo’n 8-tal minuten, voeg om de 2 minuten een ijsblokje toe.
  7. Snijd de radijzen in partjes.
  8. Wanneer je een homogene massa hebt, giet je de hummus in een kommetje, garneer met een snufje paprikapoeder, de overige schijven aubergine, de radijsjes en eventueel nog enkele hele kikkererwten.

Bereiding naanbrood: 

  1. Voeg alle ingrediënten (behalve olijfolie) samen en kneed het deeg soepel tot het elastisch en iets plakkerig aanvoelt.
  2. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.
  3. Rol ieder stuk uit tot een plat brood, voorkom dat het blijft plakken door wat bloem of een bakpapier onder het deeg te leggen.
  4. Laat de grillpan of contactgril goed heet worden zonder olijfolie.
  5. Leg een lapje deeg in een hete grillpan en bestrijk met een beetje olijfolie.
  6. Bak het naanbrood in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin en draai om.
  7. Nadat je de andere kant ook een minuut of 2-3 gegrild hebt, is het brood klaar.
  8. Serveer het brood met de hummus.