Fish and chips

Dinner

Ingrediënten:

  • 1 kabeljauwfilets
  • ¼ ei
  • 1 el olijfolie (liefst in sprayvorm)
  • 100 g aardappelen
  • 5 el meel 
  • 2 boterhammen
  • 25 g Griekse yoghurt
  • ¼ rode ui
  • 2 takjes peterselie
  • 1 augurk
  • Snuf peper en zout
  • 1 el limoensap
  • Koude salade naar keuze (bv. veldsla, paprika, kerstomaatjes, lente ui, avocado,…)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  2. Was de aardappelen, snijd ze in wedges en stoom of kook ze een 15-tal minuten.
  3. Rooster de boterhammen en maal tot paneermeel met een keukenmachine.
  4. Zet 3 schaaltjes naast elkaar, vul 1 schaaltje met het ei, het volgende schaaltje met het meel en het laatste schaaltje met het paneermeel.
  5. Elk stukje kabeljauwfilet dompel je als eerste in het meel, vervolgens in het ei, daarna in het paneermeel, daarna dompel je ze nog eens in het ei en als laatste nog eens in het paneermeel. Kruid ze vervolgens af met een snuf peper en zout en spray ze in met een beetje olijfolie. Leg ze op een bakplaat.
  6. Giet de aardappelwedges af, laat ze in de kookpot. Voeg vervolgens het meel en snuf peper en zout toe aan de pot. Zet het deksel terug op de pot en kluts alles door elkaar door de pot goed te schudden. Verdeel de wedges vervolgens over een tweede bakplaat en zet ze samen met de kabeljauwfilets in de voorverwarmde oven voor een 35-tal minuten.
  7. Maak vervolgens de tartaarsaus. Snipper de ui en snijd samen met de peterselie en augurken in in zeer fijne stukken. Roer deze fijne stukken door de yoghurt met een snuf peper en zout en de limoensap.
  8. Serveer de fish and chips met de homemade tartaarsaus en je salade naar keuze.