Chocoladetaart met framboosvulling

Gebak & dessert, Snacks

​Tegen een lekker stuk chocoladetaart zeg ik zeker geen nee! Deze variant gemaakt van zoete aardappel is om duimen en vingers van af te likken. Dus deze moet zeker en vast op je ‘to bake’ lijstje!  

Chocoladetaart met framboosvulling

Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd1 uur
Porties: 1 taart

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 3 eieren
  • 5 el vloeibare boter
  • 4 el meel
  • 4 el vloeibare zoetstof
  • 5 tl vanille-extract
  • 8 el cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 g pure chocolade
  • 250 g diepvriesframbozen
  • 4 el chiazaden
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el honing
  • 4 takjes rode bessen

Instructies

  • Start met het bereiden van de framboosvulling, laat de diepvriesframbozen ontdooien in een pan op middelhoog vuur. Roer hier ¼ van de zoetstof door. Wanneer de frambozen volledig zijn ontdooid, voeg je de chiazaden toe. Laat voor minstens een uur of 2 staan.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de aardappelen, snijd in grove stukken en kook ze gaar. Laat de aardappelen even afkoelen en pureer.
  • Meng de zoete aardappelpuree met de eieren, boter, overige zoetstof en ⅘ van het vanille-extract. Roer goed door tot je een gladde massa hebt.Nu meng je de droge ingrediënten door de massa. Roer er het meel, ¾ van de cacaopoeder en bakpoeder door. Eventueel gebruik je een keukenmachine zodat je zeker geen klonters meer hebt.
  • Snijd ⅕ van de chocolade in stukken en voeg deze toe aan het beslag.
  • Vet een ronde bakvorm in en verdeel het beslag over de bodem. Plaats de bakvorm voor 60 minuten in de voorverwarmde oven. Check af en toe.
  • Start nu met het maken van de frosting. Meng enkel het dikke deel van de kokosmelk met de honing, ⅕ van het vanille-extract en het overige van de cacaopoeder.
  • Smelt de overige pure chocolade en voeg deze ook toe aan de frosting. Meng met een spatel tot een gladde massa.
  • Wanneer de cake gebakken is, haal je hem uit de oven. Laat goed afkoelen.
  • Snijd de cake zodat je een onderste en een bovenste laag hebt. Beleg de onderste laag met de framboosvulling en leg hier de bovenste laag terug op.
  • De frosting verdeel je over de bovenste laag. Serveer met enkele takjes rode bessen. 



​SMULLLEENNN!!

​Liefs,
​Celien