Butternut oats

Ontbijt

De butternutpompoen zorgt voor een verrassend zoete smaak in jouw havermoutpap.

Ingrediënten:

  • 50 g butternutpompoen
  • 35 g havermout
  • 250 ml halfvolle melk
  • Snuf kaneel
  • Snuf nootmuskaat
  • 1 pruim
  • 10-tal blauwe bessen
  • 1 el natuuryoghurt
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 el olijfolie

Bereiding:

  1. Verwijder de schil en de zaadlijsten van de butternut en snijd in blokjes. Kook ze vervolgens gaar in een pot met water.
  2. Prak de pompoenblokjes fijn.  
  3. Verwarm de pompoenpuree met de havermout, melk, kaneel en nootmuskaat in een steelpannetje. Laat de havermout een 2-tal minuten al roerend doorkoken.
  4. Snijd de pruim in partjes. Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de pruimpartjes kort aan, voeg vervolgens de blauwe bessen toe aan de pan.
  5. Schep de havermout in een kom, leg hierop een lepel yoghurt met de pruimpartjes, blauwe bessen en pompoenpitten.