De butternutpompoen zorgt voor een verrassend zoete smaak in jouw havermoutpap.
Ingrediënten:
- 50 g butternutpompoen
- 35 g havermout
- 250 ml halfvolle melk
- Snuf kaneel
- Snuf nootmuskaat
- 1 pruim
- 10-tal blauwe bessen
- 1 el natuuryoghurt
- 1 el pompoenpitten
- 1 el olijfolie
Bereiding:
- Verwijder de schil en de zaadlijsten van de butternut en snijd in blokjes. Kook ze vervolgens gaar in een pot met water.
- Prak de pompoenblokjes fijn.
- Verwarm de pompoenpuree met de havermout, melk, kaneel en nootmuskaat in een steelpannetje. Laat de havermout een 2-tal minuten al roerend doorkoken.
- Snijd de pruim in partjes. Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de pruimpartjes kort aan, voeg vervolgens de blauwe bessen toe aan de pan.
- Schep de havermout in een kom, leg hierop een lepel yoghurt met de pruimpartjes, blauwe bessen en pompoenpitten.