Butter chicken met naanbrood

Dinner

Ingrediënten voor de butter chicken (1 portie):

  • 75 g kipfilet
  • 1/2 el Griekse yoghurt
  • 1/2 tenen look
  • 1 el citroensap
  • Garam masala kruiden
  • Snuf peper en zout
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/4 rode paprika
  • 1 wortelen
  • 1/4 courgette
  • 1/4 ui
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 el tomatenpuree
  • 1/4 blik tomatenblokjes
  • 20 ml kookroom 
  • ½ limoen
  • 2 takjes koriander

Bereiding butter chicken:

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze in een ruime kom. Doe hierbij de Griekse yoghurt, 1 geperst teentje knoflook, het citroensap, 1 el Garam Masala en een snuf peper en zout. Meng dit goed door elkaar en zet een half uur apart zodat het kan intrekken. 
  2. Snipper vervolgens het uitje. Verhit de olijfolie in een pan en fruit het uitje samen met nog een geperst teentje look rustig aan tot ze glazig zijn geworden. Doe er dan 1 el Garam Masala, de kurkuma, een snuf peper en zout en de tomatenpuree bij.
  3. Maak de paprika, courgette en wortelen schoon en snijd ze in fijne stukken. Gooi ze vervolgens bij in de pan.
  4. Wanneer deze kort zijn aangebakken, voeg je de tomatenblokjes en kookroom toe.
  5. Breng dit even aan de kook en voeg de kip toe aan de saus. Doe de deksel op de pan en laat dit vervolgens op middelhoog tot laag vuur een minuut of 15 rustig pruttelen tot de kip gaar is.
  6. Breng op smaak met nog wat extra kruiden en garneer met wat blaadjes koriander, limoen en het naanbrood. 

Ingrediënten voor het naanbrood:

  • 100 g meel
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 75 g griekse yoghurt
  • snuf peper en zout
  • 1 el olijfolie

Bereiding naanbrood: 

  1. Voeg alle ingrediënten (behalve olijfolie) samen en kneed het deeg soepel tot het elastisch en iets plakkerig aanvoelt.
  2. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.
  3. Rol ieder stuk uit tot een plat brood, voorkom dat het blijft plakken door wat bloem of een bakpapier onder het deeg te leggen.
  4. Laat de grillpan goed heet worden zonder olijfolie.
  5. Leg een lapje deeg in een hete grillpan en bestrijk met een beetje olijfolie.
  6. Bak het naanbrood in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin en draai om.
  7. Nadat je de andere kant ook een minuut of 2-3 gegrild hebt, is het brood klaar.