Burrito’s met pulled chicken en guacamole

Dinner

​Mexicaanse burrito’s, ik ben er echt zot van! Je kan er echt eindeloos mee variëren. Deze keer ging ik voor pulled chicken met lekker veel satékruiden en guacamole. You need to try this! Vergeet mij dan niet te taggen éh! 

😜

Burrito’s met guacamole en pulled chicken

Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd10 min
Porties: 2 volledige burrito’s

Equipment

  • Grill

Ingrediënten

  • 0,5 avocado
  • 100 g kipfilet
  • 50 g zilvervliesrijst
  • Snufje satékruiden
  • 0,5 groene paprika
  • 1 el zure room
  • 2 grote tortilla's (volkoren)
  • 30 g cheddar (geraspt)
  • 2 jalapeño
  • 1 el citroensap
  • Snufje peper en zout

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de kipfilet in grove stukken en kook een 8-tal minuten tot ze gaar is.
  • Haal de kipfilet vervolgens uit het water en kruid met een snuf satékruiden. Trek de kipblokjes uit elkaar met 2 vorken tot draadjes.
  • Was de groene paprika en snijd in reepjes.
  • Verwijder de schil en de pit van de avocado en plet samen met en snuf peper en zout en het citroensap tot guacamole.
  • Snijd de zaadlijsten uit de jalapeño's en snijd fijn.
  • Giet de rijst af.
  • Vul de tortilla's met de rijst, guacamole, pulled chicken, jalapeño's en cheddar. Plooi eerst de zijkanten dicht en rol vervolgens op. Leg beide kanten een 5-tal minuten op de grill.
  • Serveer met de zure room.

SOOOO YUMMY!

P.s. heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan iet te taggen @healthyhabits.celien.